Sivut

keskiviikko 14. maaliskuuta 2012

Menneitä ja nykyisiä noitavainoja

Ajattelin tänne laittaa äidinkielen kirjoitukseni, kun muutamille tyypeille sitä lupailin The Vampire Diaries fanisivustolla, eli tässä se sitten tulee.. Huom! Tässä on nyt varmaan sata kirjoitusvirhettä, koska kirjoitin sen nopeasti koneelle (aluksi oli konseptilla..) Ja varoitus viellä! Ei mikään erikoinen & outo  & tarkoitukseni ei ole loukata ketään & lopussa saamani palautteet opettajalta..

Nykyisin normaalia on se, että erilaisia ihmisiä kaarrellaan. Jos toinen pukeutuu eri tavallakuin muut, hänet leimataan oudoksi ja häntä ruvetaan välttelemään. Jos joku tavallisesti pukeutuva ihminen eksyy oudosti pukeutuvan seuraan, häntäkin ruvetaan välttelemään. Onko tämä järkevää? Vastaus on yksinkertainen: ei todellakaan. Maailma ei ole mielestäni muuttunut 1500-luvun jälkeen yhtään.

1500-luvulla erilaiset ihmiset eivät olleet niitä, jotka pukeutuivat erilailla, vaan jotka käyttäytyivät eri tavalla. Esimerkiksi noitamaiset naiset, jotka olivat köyhiäja tunsivat yrtit hyvin, saivat hetkessä noidan leiman otsaansa. Mielestäni tämä on täysin kohtuuntonta. Miksihaukkua ja syrjiä niitä ihmisiä, jotka vain tahtovat auttaa toisia? Tai ylipäätänsä ketään ihmisiä. Ihmisten olisi pitänyt olla onnellisia, kun jotkut edes osasivat auttaa heitä. Seon lahja, ei kirous. Jos olisin itse elänyt 1500-luvulla, olisin ollut pikemminkin kateellinen niille, jotka omistivat jonkinlaisia noitamaisia piirteitä. Olisin ehdottomasti puolustanut heitä, en syrjinyt.

Nykymaailmassa erilaisia ihmisiä ei sentään yritetäsaada tunnustamaan, että he ovat erilaisia. Tulloin 1500-luvulla heidät työnnettiin veteen ja yritettiin siten saada heivät tunnustamaan, että heidän sisällään olisi jonkinlaista magiaa. Miksi ihmisten ei yksinkertaisesti anneta olla minkälaisia he itse tahtovat? Mielestäni maailmassa täytyy ollapaljon erilaisia ihmisiä. Siten jokainen voi erottua edukseen, jos sitä tahtoo. 

Eniten minua kuitenkin häiritsee, että vaikka erilainen ihminen muuttuisi hän on silti muiden silmissä edelleen "se syrjitty". Leimaei lähde kulumallakaan pois. Voi jopa vierähtää useita vuosia, kunnes leimasi on haalistunut, mutta silti se yhä vainoaa sinua. Ihmisetmuuttuvat. Ihmisetkasvavat. Tämä on täysinnormaali asia, jota monet eivät ymmärrä. Tietenkin historia saattaa toistaa itseään, mutta mitä pahaa siinä oikeastaan on? Mutta, jos todellisuudessa tahdot päästä leimastasi eroon, minun täytyy myöntää, että seon mahdotonta, muttamielestäni se on vain hyvä asia. Se on osa sinua ja sinun menneisyyttäsi. Menneisyytesi saa sinut vain ihmisenä paljon mielenkiintoisemmaksi. 

Minkälaisia erillaiset ihmiset sitten todellisuudessa ovat? Pukeutuvatko he vain eri tavalla? Vai ajattelevatko he sitten eri tavalla? Mahdotonta sanoa, sillä mekaikki olemme erilaisia. Meillä kellään ei ole samanlaista ruumista, ajattelemme eri tavalla ei asioistaja olemme mieltyneet eri asioihin. Meistä jokainen on uniikki, ainutlaatuinen. Eli pitäisikö meidän jokaisen syrjiä toisiamme?Jos todellakin mietit tarkkaan, myös sinä olet erilainen.Ajattele, jos sinua syrjittäisi ja kaarreltaisi. Et tuntisi itseäsi koskaan kotoisaksi. Olisiko se tunne sinusta miellyttävä? Meistä kukaan ei pidä siitä tunteesta, et edes sinä. Kovinkin ihminen romahtaa jossakin vaiheessa. Kaikista yksinkertaisin ja jokaiselle meistä miellyttävin vaihtoehto on, että antaisimme jokaisen elää vapaasti omaa elämäänsä, miettimättä, miltä toinen näyttää tai mitä hän miettii. Pysähdy hetkeksi ja ajattele. Tehdään maailmasta yhdessä parempi paikka elää.


Siinä se sitten oli. Opettaja oli nähtävästi loukkaantunut tekstistäni ja luuli, että puhuin koko ajan hänestä.. ? Välissä oli kommentteja "Minäkö?", "Minä? Murrr..", "olenko sittenkin miss kovis?", "enkö ollutkaan syrjitty?" ja muuta. Anteeksi, mutta ärsyttävää ja epäammattimaista! Olin ehkä kirjottanut tekstini väärällä.. aikamuodolla (?) öö, tai väärällä tavalla ilmaissut asiat, mutta en missään tapauksessa tarkoittanut teksissä häntä tai ketään tuttuani. Se oli vain semmoinen.. mielipide asiakirjoitus tai joku. Ärsyttävää! Tulos minkä tästä tosiaan sai oli 6+. Entisten kirjoituksieni arvosanat ovat olleet 8½ - 10-. Taino vain kerran olen saanut 10-, mutta normaalisti joku 9- kaikista tarinoista & ainekirjoituksista, ja nyt tuli tämä. KIITOS. 

Noniin siinä oli pieni tunteidenpurkaus, hupsista, mutta ärsytti! 

Kertokaa toki mielipiteenne! Ihan suoraan vain (kerran se kirpasee..) ! :)

Love: Roosa

14 kommenttia:

  1. On kyllä oikeesti tosi epäammattimainen toi sun opettaja !
    Ite kun olen opettajan ja rehtorin lapsi , ja sellaisessa koulussa jossa käy opetusharjottelijoita, ( ja ehkä itekin aion opettajaksi :D) on oppinut seuraamaan opettajia ja huomaamaan kyllä erot ammattimaisessa ja hyvässä opettajassa, ja huonossa opettajassa.
    Kyllä nyt idioottikin tästä teksistä tajuaisi ettei tarkoitus ole loukata ketään, tai tarkoittaa tekstiä jollekin tietylle henkilölle ( tässä tapauksessa opettajalle ) . Jos olisin sinä, menisin kyllä heti keskustelemaan numerosta opettajan kanssa, koska ei toi ole todellakaan kohtuullinen numero tästä tekstistä ! Ja jos ei opettaja usko tai jotain, niin mene keskustelemaan rehtorin kanssa tai sano vanhemmille jos voisivat ottaa yhteyttä koska vaikka joku joku yksi opettaja antaa jonkun numeron niin ei se tarkoita sitä että se teksti olisi sen arvoinen. Ja uskon että jos opettajasi ei ole ihan täys puupää niin antaa arvostusta siitä että välität kuitenkin numerostasi sen verran että uskallat pyytää korjausta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. voi kiitos! :) mustakin tuon opettajan kommentit sinne väliin oli ihan epäamattaimaisia! "Minäkö?", "minäkö miss kovis?", tms.. se opettaja on muuten erittäin hyvä & osaa opettaa, mut toi oikeesti yllätti! 6+, huhhuh, se oli kyllä järkytys aluks!:D

      Poista
  2. Mieki kannatan Roosa sitä, että kysyt opettajaltamme mitä sie teit tekstissä mukamas väärin ja kysyt mitä se tarkoittaa noilla "minäkö?" - juttuilla ja selität selkeästi " EN PUHUNUT SINUSTA" (:

    VastaaPoista
  3. Jep, olihan se totta, että siitä puuttu se lainaus juttu, mutta kyl mie tuos tekstissä mainitsin siitä toisesta tekstistä, en sanonut sen teksin nimeä, mutta ei se nyt noooin paljoo vois arvosanaa laskee.;o tai sitten voi..

    VastaaPoista
  4. No en usko! Ei se nyt yhestä lainauksesta voi laskea noin paljoa! Koska olihan tos siu teksissä paljonkin asiaa yms.

    VastaaPoista
  5. nnii.. :s ihan kakkiainen.:( ei se täydellinen ollu & joku jäsentely oli 0, mutta ää, en tajua !

    VastaaPoista
  6. Toi oli musta just hyvä ja puhuit asiaa!
    Ihan pimee toi opettaja:D!

    VastaaPoista
  7. vähänkö ihana teksti ja olin oikeesti tosi järkyttyny tosta sun opettajan käytöksestä ! tosta tekstistä ois pitäny saaja vähi9ntaa 9 ! tosi epäammattimaista sun opettajalta ! oikeesti sun opettaja on tosi epäreilu ! en jaksa kirjautua tänne nii stelenaas' täälä ;D

    VastaaPoista
  8. avainsana: oikoluku :) Mitä tohon tekstiin tulee, niin lukiossa tosta olisi varmaan tullut joku seiska. Olet kuitenkin ilmeisesti peruskoulussa, joten arvosteluasteikko on paljon löyhempi:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. peruskoulussa joo. :) ystävä oikoluki tekstini 2 kertaa, ja tuon todistuksessa äikän numero oli 9, eli kielioppi virheitä ei ollut karmeasti (kun taas nyt tuossa koneella tehdyssä oli varmaan sata, kun hätäsesti kirjoitin..) :)

      Poista
  9. ^Toiha on eri teksti, eikö? :o Tai siis täs ei oo niit "sinä" juttuja ollenkaa (mistä se sanna ylipäänsä rages)?

    Siis ei sillä, oon kyl tosiaa siun puolella! Sanna ylireagoi pahasti, ku se aatteli et kirjottaisit koko aja siitä.. Et kyl miekii oisin ainakii sen kasin antanu! :))

    Mut onks tää nyt ikäänku 'korjattu' versio? :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onhan ;o "menneisyytesi saa sinut ihmisenä paljon mielenkiintoisemmaksi", "se on osa sinua ja sinun menneisyyttäsi", on se ihan sama.:D mut siis, tuol nyt PALJON virheitä, koska kirjotin sen pikasesti, mut siis teksti on ihan sama kuitekii. :D

      Poista

Kommentoikaa toki, se piristää kivasti ! ♥